In 2013 is MicroStrategy CEO Said Bitcoin’s Days genummerd: Vandaag is zijn bedrijf $425 miljoen aan BTC verschuldigd

In 2013 voorspelde de CEO van MicroStrategy de dood van Bitcoin. In 2020 noemde hij het een „legitieme investering“ en zijn bedrijf kocht in een maand tijd 425 miljoen dollar aan BTC.

In de afgelopen maand kocht het op de NASDAQ genoteerde bedrijf MicroStrategy voor $425 miljoen aan Bitcoin. CEO Michael Saylor bracht de unieke kwaliteiten van BTC naar voren om te dienen als een hedge als primaire reden.

Nog niet zo lang geleden onderscheidde Saylor zijn mening echter aanzienlijk, omdat hij beweerde dat de „dagen van Bitcoin Trader geteld zijn„.

De CEO van MicroStrategy sprak in december 2013 op Twitter zijn nogal negatieve oordeel uit over BTC. Bij het voorspellen van de aanstaande ondergang van het bedrijf stelde hij dat het lot van Bitcoin hetzelfde zou zijn als dat van online gokken.

Zeven jaar later: Verandering van hart

Fast-forward minder dan zeven jaar, en Saylor’s standpunten lijken heel anders. Het bedrijf dat hij drie decennia geleden oprichtte en nog steeds leidt als CEO, MicroStrategy, heeft aanzienlijke hoeveelheden van de primaire cryptocurrency aangekocht.

Het beursgenoteerde bedrijf NASDAQ kocht zijn eerste partij van 21.454 munten (ter waarde van $250 miljoen) in augustus 2020. Een maand later verdubbelde het bedrijf zijn BTC-activatoewijzing en kocht het 16.796 bitcoins meer ($175 miljoen.) Zo groeide de totale blootstelling van het bedrijf aan Bitcoin tot 38.250 bitcoins of $425 miljoen.

Saylor merkte op dat „deze investering onze overtuiging weerspiegelt dat Bitcoin, als ’s werelds meest algemeen geaccepteerde cryptocurrency, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contant geld.

„Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject. – CEO van het bedrijf toegevoegd.

Nogal een tachtig beurt in minder dan zeven jaar.

Niet de eerste

Bitcoin is al gewend aan zulke onaangename voorspellingen dat het minstens 382 keer dood is verklaard. Echter, de asset heeft tot nu toe al deze kritieken verkeerd bewezen, inclusief het overleven van een website die het jaren geleden doodverklaard heeft.

De CEO van MicroStrategy is niet de eerste die zijn mening over Bitcoin volledig verandert. Een andere prominente CEO – Jamie Dimon, aan het hoofd van de gigantische Amerikaanse multinational JPMorgan Chase & Co, noemde BTC jaren geleden een „fraude“.

Toch heeft hij zich toen verontschuldigd en JPM is voortdurend positief geweest over de primaire cryptografie. Een voorbeeld kwam naar voren in juni van dit jaar toen een bankrapport zei dat Bitcoin zijn veerkracht had bewezen tijdens de COVID-19-crisis.

CNBC TV Host Jim Cramer is ook een onderdeel van de „I doubted Bitcoin, but now I’m all for it“ club. Tijdens de jarenlange berenmarkt in 2018 noemde hij het een „outlaw currency“. Maar de acties van de Amerikaanse Federal Reserve tijdens de genoemde crisis hebben hem overtuigd van het tegendeel. Wat de hedging-tools betreft, plaatste hij BTC vlak naast het goud – het actief dat het meest als een veilige haven wordt beschouwd.