Allgemein

CrossTower Crypto Exchange kondigt $6M Seed Funding Round aan

De in New York gevestigde cryptocurrency exchange kondigde aan dat het $6 miljoen had opgehaald in een zaadfinancieringsronde onder leiding van een voormalig bestuurslid van Skype.

Cryptocurrency Exchange CrossTower kondigde op 22 juni aan dat het $6 miljoen had opgehaald in een nieuwe zaadfinancieringsronde onder leiding van Gerard Lopez, een voormalig bestuurslid van WIX en Skype.

Volgens de aankondiging zal de investering de uitbreiding van het nieuwe multi-asset handelsplatform van de in NY gevestigde firma ondersteunen, met als doel te profiteren van de „historische“ institutionele instroom in de digitale activamarkten.

De doelstellingen van CrossTower na de financieringsronde

Kapil Rathi, mede-oprichter en CEO van CrossTower, vertelde Cointelegraph enkele van de doelstellingen van het bedrijf na het verhogen van het zaad financiering ronde:

„We hebben een extreem actieve orderportefeuille en krappe spreads die zoveel liquiditeit hebben aangetrokken. De afsluiting van onze financieringsronde was goed getimed toen we onze verkoop-, compliance-, ontwikkelings- en klantenserviceteams uitbouwden. We zijn nu goed gepositioneerd om ons platform verder uit te bouwen en nieuwe relaties en strategische partnerschappen aan te gaan om een breder scala aan asset coverage en diensten aan te bieden.

Wat betreft de huidige omgeving van de Bitcoin Trader, gelooft Kristin Boggiano, medeoprichter en president van CrossTower, dat er een sterk en groeiend momentum is in de adoptie van crypto binnen de financiële industrie, „en daarom zijn we opgewonden om een nieuwe en groeiende speler in deze ruimte te zijn.“

Rathi gaf aan dat CrossTower’s klanten op dit moment grote behoeften hebben en dat zaadfinanciering een oplossing zou kunnen bieden:

„Een van de meest acute behoeften van onze klanten is een kostenefficiënte manier om crypto te verhandelen, aangezien veel van de vergoedingen in de markten vandaag de dag onbetaalbaar zijn. Ons eerste ‚Get Paid to Trade’/Taker-Maker prijsmodel keert de status-quo om door het in rekening brengen van en het toekennen van kortingen aan klanten op basis van de waarde van het hoofdbedrag van een transactie. We zijn erg enthousiast over deze kostenstructuur, omdat het handelaren aantrekt om ons te helpen liquiditeit op te bouwen en tegelijkertijd de groei van onze institutionele en actieve handelaarscliënten te versnellen.

Plannen voor de nabije toekomst

Volgens het bedrijf zijn er plannen om op korte termijn extra activa toe te voegen aan de handelsinstrumenten van CrossTower, en de financieringsronde zal daartoe bijdragen. Boggiano toegevoegd:

„We zijn van plan om extra fiat-to-crypto activa en diensten te introduceren, zoals derivaten, samen met extra ordertypes. We zijn ook van plan om extra diensten uit te rollen over de gehele handelslevenscyclus, waaronder bewaarneming en marge.

Op extra plannen binnen het bedrijf, vertelde Rathi Cointelegraph dat er een waaier van projecten in de werken is, met inbegrip van de bouw van organisaties rangen en het versterken van regelgevende waarborgen.

Onlangs is CrossTower lid geworden van de Crypto Rating Council als nieuwste lid, samen met 11 andere industriebedrijven.