Casinofremtiden

Alt du vil vite om Bitcoin, Ethereum og DeFi for 2021

hatt er BTCs prisvarsel, og vil ‚Ethereum killers‘ lykkes? En hjerne tillit fra 30 eksperter bryter de største spørsmålene om kryptovaluta for svar.

Hva er de tingene du alltid har ønsket å vite om fremtiden til Bitcoin, Ethereum, DeFi og kryptovalutaindustrien, men ikke visste hvem du skulle spørre om?

Den siste Finder Cryptocurrency Predictions Report, som undersøker 30 bransjeeksperter, gir noen svar.

Noen av de mest bemerkelsesverdige resultatene – bortsett fra om de skal kjøpe, selge eller HODL bitcoin – kom som svar på et spørsmål om blockchain-dominans og konkurranse innen desentralisert finansiering (DeFi).

Vi spurte ekspertene våre: Hvordan vil DeFi-landskapet se ut om et år fra nå?

Blockchains fremtid: destinasjon ukjent

Dette store spørsmålet omfatter mange små spørsmål som det ikke er noen avgjørende svar på, for eksempel:

Skal vi se Ethereum svelge all konkurranse gjennom kraften i nettverkseffekter og komponerbarhet?

Kan Bitcoin realistisk konkurrere som en protokoll i stedet for en ressurs gjennom RSK-smarte kontrakter og andre sidekjeder?

Også: Når vil „Ethereum killers“ dukke opp og vil de være i stand til å stikke kniven inn?

Det betyr også å danne en mening om hvordan blockchain-interoperabilitet kan påvirke landleggingen, og stille seg spørsmål som:

Hva er oddsen for at noe hittil ukjent bosetningslag stjeler handlingen?

Er forskjellige bosettingslag bestemt til å være konkurransedyktige, eller kan de være komplementære?

Endrer økningen av blockchain-interoperabilitet bildet, og kan det motsatt ende opp med å oppmuntre til økningen av et enkelt dominerende baselag? Hvor mange oppgjørslag kan markedet støtte, og hvordan kan banen for adopsjon av blockchain endre seg over tid?

Og hva med temaer som forskrifter om kryptovaluta, og hvordan teknologien brukes?

Hva er sannsynligheten og potensiell innvirkning av regulatorisk inngrep i desentralisert finansiering?

Kan zombiekjeder komme til liv?

Vil brukerne samhandle direkte med dapps, eller er sluttspillet et der det primært bare er sentraliserte finansinstitusjoner som interagerer med hverandre over hele blockchain?

Så er det spørsmålene som nesten ikke kan besvares.

Hvordan redegjør du for kryptotribalisme?

Hvordan skyver våre skjevheter og blinde flekker og kunnskapshull vår dømmekraft?

Vi stilte ikke noen av disse små spørsmålene direkte. Vi spurte bare de store spørsmålene – Hvordan vil DeFi-landskapet se ut om 12 måneder fra nå? – og inviterte deretter ekspertene våre til å utdype om de ville. Det er her, i utdypingen, at disse små spørsmålene som mange kryptovalutaentusiaster alltid har lurt på, ble besvart.

Se relatert artikkel: Er DeFis fantastiske stigning akkurat som ICO-boblen?

Selv om det ikke var noen klar enighet om det store spørsmålet, var det mye enighet om noen av de små spørsmålene, og flere vanlige temaer dukket opp.

Med så mye usikkerhet i fremtiden for blockchain, er det verdt å se nærmere på noen av de små spørsmålene for å finne understrømmen av enighet blant alle meningsforskjellene.

Hva sier ekspertene om Ethereum?

Et punkt med bred enighet var en tilbøyelighet til en multipolær verden av interoperable blockchain-økosystemer og kryssoverføring, enten med eller uten en større og mer dominerende kjede. Ethereum ble oftest kalt som den dominerende kjeden.

Imidlertid presiserte flere paneldeltakere som svarte „Ethereum dominerer“ at de forventet at den skulle forbli den største av flere protokoller, i stedet for at den dominerte som eneste protokoll.

Det mest avtalte synet på en verden med flere kjeder ble temperert av enighet om at det sannsynligvis ikke var plass til for mange av dem.

Som Gavin Brown fra University of Liverpool foreslo, betyr ikke effektiv blockchain-interoperabilitet nødvendigvis blockchains for alle. Tvert imot, det kan faktisk bidra til å begrense antall forskjellige levedyktige protokoller.

„Historiske teknologinovasjoner er fulle av eksempler på en utrystningsfase og ultimat koalesens rundt en dominerende teknologiprotokoll,“ sa Brown. „Interoperabilitet er avhengig av en slik dominans av en (Ethereum) eller noen få slike rivaliserende blockchain-plattformer.“

Markedet vil naturlig samles rundt færre enn flere protokoller, spådde Jeremy Cheah, lektor i kryptofinans og digital investering ved Nottingham Trent University i England.

„Det vil være mange DeFi-økosystemer, men det vil være ledere på grunn av problemet med tillit og brukervennlighet,“ sa Cheah. “[Flertallet av brukere er tilhengere av flokken. For eksempel vil noen store kryptokurver lede, så det vil være en rekke separate, men populære og mye brukte DeFi-økosystemer. Ingen vil være i stand til å lære alle de forskjellige typene av økosystemer – overbelastning av informasjon. „

Edward Hickman, grunnlegger og administrerende direktør i Anatha.io, hadde en annen oppfatning og bemerket potensialet for sømløs interoperabilitet for ikke bare å bryte ned noen av de tekniske barrierer mellom økosystemer, men også å bryte ned oppfatningen av at det til og med er forskjellige økosystemer og erstatte det. med den enklere binærverdien av on-chain versus off-chain.

“Interoperabilitet betyr at brukere vil bevege seg fritt fra ett nettverk til det neste, ofte uten å vite det. Så selv om det allerede er mange systemer som dukker opp for sluttbrukeren, vil det virke mer som de bare er en del av et større makroøkosystem, ”sa Hickman.

En krystallkule på Bitcoin, Ethereum og DeFi?

Samlet sett var de maksimalistiske nullsummen av kryptovaluta som er relativt vanlige på sosiale medier ingen steder å finne, og flertallet av paneldeltakerne var bullish på både Bitcoin og Ethereum, ofte av forskjellige grunner. Blockchain-interoperabilitet var et vanlig tema.

„Jeg tror det vil være noen få brukte DeFi-økosystemer – muligens med Ethereum som fremdeles dominerer,“ sa Dr. Iwa Salami, lektor i finanslov og regulering ved University of East London. „Det kan også være utvikling av interoperabilitet og interaksjoner mellom DeFi-økosystemer og muligens migrering av eiendeler over DeFi-økosystemer.“

Hun la til: “Det er sannsynlig fortsatt interesse for bitcoin gitt den pågående Covid-19-pandemien og dens innvirkning på tradisjonelle kapitalmarkeder. Investorer vil fortsette å lete etter andre eiendeler (for eksempel bitcoin) som en sikring mot inflasjon og for å beskytte eiendelene mot devaluering. Dette vil sannsynligvis øke prisen på bitcoin. Med den økende populariteten til DeFi vil dette sannsynligvis øke prisen på kryptokurver og spesielt bitcoin og eterum. ”

Samtidig bemerket Salami at “DeFi vil sannsynligvis fortsette å vokse i løpet av de neste 12 månedene av følgende årsaker: DeFi har potensialet til å legge til rette for økonomisk inkludering ved å åpne tilgang til finansielle produkter for verdens 1,7 milliarder mennesker uten bank som det tillater omtrent hvem som helst for å få et lån. Dette kan være til fordel for små og mellomstore bedrifter og enkeltpersoner uten kreditthistorie, da det ikke benytter kredittpoeng – noe som hindrer tilgang til finansiering i formelle banksystemer… nært knyttet til dette punktet er også at DeFi kan adopteres i utviklingsland som en måte å sikre seg mot inflasjon. Det kan gjøre det mulig for mennesker i slike land med høy inflasjon å få tilgang til stabile eiendeler for å bevare kjøpekraften og tjene renter samtidig. “

Thomson Reuters-teknolog og futurist Joseph Raczynski sa: „Selv om jeg tror Ethereum vil dominere, vil det være noen få andre som også har plass … det er også sunt for markedet å ha flere.“

Det er dessverre ikke plass her til å pakke ut alle de andre spørsmålene i „Finder Cryptocurrency Predictions Report“ til et lignende detaljnivå.

Men mellom mengden av mini-spørsmål som ligger bak – Hvordan vil DeFi-landskapet se ut om 12 måneder fra nå? – utfordringen med å omfatte svar i et flervalgsformat og de innsiktsfulle ekstra kommentarpanelistene meldte seg frivillig rundt det spørsmålet, det virket verdt å gå gjennom den litt mer